Internet marketing na društvenim mrežama je odavno prisutan i nikako ga ne treba zaboravljati. U današnje vreme prisutnost firme na društvenim mrežama je obavezna i usko vezana sa dobrom SEO optimizacijom.

 

SEO optimizacija sajta i društvene mreže

 

Ukoliko želite da pomognete svom poslovanju obavezno kreirajte naloge na najpopularnijim društvenim mrežama.

U današnje vreme kada je svaki link, klik važan nesmete propustiti još jednu mogućnost da popravite rangiranje Vašeg sajta. Google rangiranje kao veoma važnu stavku vidi popularnost na društvenim mrežama.

Rekalmiranje na društvenim mrežama (Twitter, Facebook)  ćemo podeliti u dve kategorije.

 

Reklamiranje sa naloga društvenih mreža.

Ova vrsta reklamiranja podrazumeva kreiranje naloga (poslovne stranice) na društvenim mrežama i njihovu promociju, održavanje, skupljanje što većeg broja pratilaca...

Da bi nalog na društvenim mrežama imao uticaja na poboljšanje SEO optimizacije Vašeg sajta, potrebno je na nalogu redovno postavljati obaveštenja, novosti, akcije sa linkovima ka Sajtu. 

Jednom, kada steknete dovoljan broj pratilaca, lajkova... dovoljno je 2-3 puta mesečno postaviti neku vest, akciju.

Dobra strana društvenih mreža je što su besplatne i što se svaka kvalitetna vest, akcija... širi neverovatnom brzinom.

Pre početka reklamiranja na društvenim mrežama morate biti svesni da ulazite u novi svet interakcije sa svojim korisnicima - klijentima.

Iako se mnogi raduju tom novom iskustvu ono ima i svoju tamnu stranu. .  Sve sto objavite, svaka prepiska sa klijentom, svaka greška... je vidljiva svima! Zamislite situaciju, prodali ste mušteriji proizvod koji se pokvario njegovom krivicom i niste mu uvažili garanciju. Takva mušterija će Vam zagorčati život na društvenim mrežama. Najgore u celoj priči je što to čitaju Vaše potencijalne mušterije... nastavak znate i sami.

 

Reklamiranje stranica sajta na društvenim mrežama

Ova opcija se nama lično više sviđa i dokazano podiže rejting na Googlu i pomaže SEO optimizaciji sajta.

Na ovaj način Vi delite vašu stranicu na društvenim mrežama. Dovoljno je da od Vašeg web dizajnera zahtevate da Vam napravi share linkove ka Facebooku i Twitteru, optimizuje tagove... 

Jednom kada je sve spremno dovoljno je da na svom sajtu - stranici kliknete share dugme i čekate rezultate.

Zamislite scenario: imate firmu sa 20 zaposlenih, svi imaju FB nalog i na njemu 100-200 prijatelja njihovi prijatelji imaju po 100-200 prijatelja... Zamolite zaposlene da podele na svom nalogu vašu uslugu, proizvod... i budite sigurni da će ona stići do više hiljada potencijalnih klijenata!

 

 

Društvene mreže na kojima se besplatno možete reklamirati

 

  • Facebook - reklamiranje je jedan od najboljih načina reklamiranja i skupljanja (budućih) stalnih klijenata.
  • Twitter  -  mreža za brzu razmenu informacija putem kratkih "tvitova" u kojima mozete reklamirati svoje usluge proizvode...
  • Linkedin - najkorisnija za stvaranje novih poslovnih kontakata. 
  • Youtube - vrlo popularna društvena mreža za deljenje, pregled video materijala. Veoma korisna ukoliko imate reklamne video materijale koji će izlaziti u Google pretragama
  • Google Plus nazalost više nije aktivan

 

KompArt ne nudi uslugu reklamiranja na društvenim mrežama pošto smo sigurni da su u današnje vreme svi dovoljno pismeni da samostalno vode Facebook, Twitter... nalog.

 

Jeftine selidbe Beograd Cena selidbe Beograd Kombi selidbe i prevoz

 

Kontakt: