Da bi ste pomogli pretraživačima da "razumeju" sadržaj vašeg web sajta - stranice i ispravno ga rangiraju - prikažu, veoma je važno pravilno optimizovati sve delove sajta koji utiču na dobar SEO

 

Dobra optimizacija za Google - šta sve optimizovati 

 

Meta title i meta description

Su kratak naslov i opis Vaše web stranice koji se korisnicima prikazuje u rezultatima pretrage na pretraživačima. Njihova svrha je da korisnicima i pretraživačima pruže što preciznije informacije o sadržaju web stranice. Pri pisanju title i description tagova imajte na umu da je to prvo što posetioci vide o Vašem sajtu na Google-u!

Koristitite ključne reči u pisanju tagova ali imajte na umu da posetioci moraju iz tog naslova i opisa shvatiti sadržaj Vaše stranice.


Seo optimizacija - meta title

Trebalo bi na samom početku upisati ključne reči ili fraze za koje želite optimizovati web stranicu. Google prikazuje ograničen broj znakova u meta naslovu stoga on ne bi trebao biti duži od 70 karaktera sa razmacima.


Google optimizacija - meta description

Je kratak opis stranice - od 160 - 300 karaktera sa razmacima. Trebalo bi da sadrži ključne riječi i pojmove, ali ujedno i zainteresovati posetioca da dođe na Vašu stranicu.. Zamislite desription tag kao kratak oglas koji predstavlja Vašu stranicu - ukoliko je dobro napisan posetioc će doći na Vaš sajt.

 

SEO optimizacija sadržaja stranice

Sadržaj web stranice mora biti u skladu sa meta title-om i meta description-om i optimizovan sa ključnim rečima koje korisnici pretražuju.

Pre pisanja sadržaja za web stranicu proverite koje ključne reči i pojmovi su vezani uz vašu web stranicu - koje reči i pojmove korisnici najčešće pretražuju.
Trudite se da ključne reči koje koristite u title, description-u obavezno budu prisutne i u h1, h2, h3... i tekstu stranice+

 

Optimizacija fotografija

Fotografije su sastavni deo svakog web sajta i često ih zaboraviljamo optimizovati. Pretraživači ne vide fotografiju ali vide ono što smo mi napisali u opisu te fotografije.
Ti opisi se upisuju u ALT polje fotografije. Pri pisanju opisa fotografije koristite ključne reči.

 

Optimizacija URL-a

URL svake stranice trebao bi sadržavati tekst koji korisnicima i pretraživačima opisuje stranicu umesto brojeva i znakova koji služe za povezivanje web stranice sa bazom, serverom... URL-ove optimizujte tako da u njih uključite ključne reči koje se odnose na stranicu. Takođe, pazite da broj karaktera u URL-u ne bude veći od 100.

 

Off page SEO optimizacija Vašeg sajta

Off page optimizacija su radovi koje je neophodno obaviti a rade se van Vašeg sajta. Ovi radovi za cilj imaju bolje pozicioniranje Vašeg sajta u google-ovim rezultatima pretrage. Prosto rečeno Off page optimizacija je linkovanje ka Vašem sajtu sa drugih kvalitetnih sajtova, društvenih mreža. Off page SEO je dugotrajan proces koji se na kraju uvek isplati.

 

Reklamni sajtovi

KompArt je za svoje klijente izradio reklamne sajtove na koje postavljamo tekstove sa linkovima ka njihovim sajtovima.

Ukoliko ste zainteresovani da se i Vaš sajt nadje na ovim sajtovima kontaktirajte nas:

kliklink Off page SEO optimizacija
poslovnikatalogsrbije SEO Off page optimizacija
linkme Off page SEO optimizacija
tvojareklama Off page SEO optimizacija
bgdsajt Off page optimizacija
tvojseo Off page optimizacija
beogradlink Off page optimizacija
exyuberza Off page optimizacija

 

Više o off page optimizaciji možete pročitati OVDE

 

 

 

 

Kontakt: