Hosting - povoljan a kvalitetan

 

Kako se ovim poslom bavimo duže od 15 godina, isprobali smo mnogo hosting kompanija i na kraju našim klijentima pronašli (po nama) najbolje rešenje.

 

Jeftin hostingSada naše sajtove hostujemo u Švedskoj iz razloga što pružaju mnogo više po veoma prihvatljivim cenama. Web hosting firme iz Srbije se (po nama) nisu pokazale baš najbolje i ne koristimo njihove hosting usluge. U firme iz Srbije ne ubrajamo naše firme koje preprodaju usluge stranih firmi Već samo naše firme koje imaju svoje servere u Srbiji.

Ovo je naravno samo naš predlog, odluka o hostingu je Vaša. Ipak Vam savetujemo da nas kontaktirate pre kupovine pošto na našim prostorima postoji dosta hosting provider firmi koje ne zadovoljavaju ni osnovne uslove za hosting moderne dinamičke prezentacije.

 

Šta je web hosting?

Da bi uopšte krenuli u izradu sajta koji će biti vidljiv na internetu moramo iznajmiti neko mesto na serveru koji je povezan na interent 24/7 - 365. Taj zakup mesta na serveru se vrši kod firmi kojima je to profesionlana delatnost a te firme su web hosting kompanije

Vi iznajmljujete prostor na njihovim serverima i tu uslugu im plaćate na godišnjem nivou. Hosting kompanije su zadužene da vaš sajt uvek bude na Internetu, 24 sata dnevno, 7 dana nedeljno. Većina Hosting kompanija Vam garantuje 99% uptime.

 

Osnovna podela web hostinga:

 

Shared hosting (Deljeni sever). 

Shared hosting znači da delite prostor na jednom serveru sa drugim korisnicima. Ova vrsta hostinga će zadovoljiti 99% korisnika i najrasprostranjenija je. To što delite isti server sa drugim korisnicima nikako ne znači da oni mogu pristupiti Vašem sajtu, fajlovima, bazama... Cena deljenog hostinga je uvek povoljnija od namenskih servera.

 

Dedicated server (Namenski server). 

Dedicated server je ustvari iznajmljivanje servera za Vaš sajt (jedan ili više). Ceo server je samo Vaš i Vi upravljate svim parametrima, instalirate šta želite... Ukoliko dodje do problema koje ste vi napravili sami ih otklanjate. Hosting kompanija je tu da obezbedi rad servera 24/7 a Vaše je da održavate aplikacije na njemu.

 

Šta Vam je u stvari potrebno od Servera?

Neki minimalan hosting paket za nezahtevan sajt bi bio:

  •  5 GB prostora na serveru

  •  C panel ili neka druga aplikacija za upravljanje bazom, fajlovima...

  •  Mogućnost samostalnog dodavanja E-mail adresa sa imenom domena

  •  Web mail

  •  Bar 40 GB za transfer

  •  Redovan Backup od strane hosting kompanije

  •  PHP/MySQL

 

 

Kontakt: