Na ovoj stranici ćemo u najkraćim mogućim crtama napisati kako da optimizujete stranicu Vašeg sajta. Ovo je namenjeno svima onima koje mrzi da čitaju opširne tekstove gde je SEO optimizacija objašnjena po segmentima...

Sve napisano možete samostalno menjati u administratorskom delu KompArt CMS-a.

 

UKRATKO - SEO OPTIMIZACIJA STRANICA

 

Ključne reči

Su reči i izrazi koje će vaš potencijalni posetilac (klijent, kupac) ukucati u google dok pokušava da Vas pronađe. Ključne reči i pojmovi su veoma važni i oko njih gradite tekstove Vaših stranica.

 

 

Optimizacija URL-a stranice

Šta je URL? Najjednostavnije rečeno URL je adresa koju kucate u Vaš browser kada želite da otovrite neki sajt, npr. google.com.

Poželjno je da bude što čitljivija i da u svom nazivu ima ključne reči vezane za sadržaj stranice. Kompletna adresa ove stranice je kompart.rs/-seo-optimizacija-sajtova/Ukratko-SEO-optimizacija-stranica/

Gde se stranica "zove" Ukratko-SEO-optimizacija-stranica

 

 

SEO optimizacija meta tagovi u stranici

Nešto o meta tagovima u stranici - posetioci ih ne vide na stranici ali ih Google "voli i čita".

 

SEO optimizacija Title taga (naslov stranice)

Title tag se vidi u vrhu prozora i u rezultatima pretrage kao naslov. U polje Title tag ne bi trebalo upisivati više od 70 karaktera (uključujući razmake). Ključne reči korištene u title tagu obavezno da se pojave i u samom tekstu na stranici. Trudite se da ključne reči budu prve u title tagu.

 

SEO optimizacija Description (opis stranice)

Opis stranice (description tag) ne bi smeo biti duži od 155 karaktera (uključujući razmake). Treba napisati kvalitetan text (sa ključnim rečima) koji najbolje opisuje stranicu. Posetioci ga vide ispod naslova u rezultatima pretrage.

 

SEO optimizacija Keywords

Nažalost google odavno ne "čita" keywords meta tag tako da slobodno možete preskočiti popunjavanje ovog polja.

 

 

Optimizovan tekst na stranici

Pravilno koristiti naslove (h1, h2, h3) u pisanju seo optimizovanih tekstova.

Kvalitetan tekst je najvažniji u dobroj optimizaciji. Tekst MORA opisivati ono što je napisano u tagovima, naslovu, podnaslovu...

 

 

Optimizovane slike

SEO optimizacija slika je u stvari objasnjenje google-u sta se nalazi na slici. Obavezno upisujte ALT slike u kome ćete opisati sliku a možete dodati i poneku ključnu reč.

 

Kontakt: