Najvažniji deo Vaše SEO optimizacije je tekst koji vaši posetioci čitaju. Pravilno, jasno, kvalitetno napisan tekst će google ceniti!!!
Kada pišete tekst za Vaš blog, proizvod, uslugu... zamislite da ste novinar koji piše novinski članak - kako on to radi???


 

 

Prvo i osnovno SEO optimizovan naslov web stranice - H1:

Ako pogledate bilo koje novine na početnoj stranici ćete videti naslove tipa: Novak Djoković je..., Soraja je..., Karleuša... - gledajući te naslove Vi kupite novine. Kada kupite novine, otvorite i krenete sa čitanjem vidite da nije baš sve senzacija.

Identično je i na internetu naslov web stranice mora zainteresovati, privući posetioca. Ne treba biti bezobrazan i napisati tuča Karleuše i Cece posetilac klikne na link i otvori mu se stranica koja prodaje čačkalice. Ovakve prevare kod googla nemaju prođu, naslov teksta mora biti "vezan" za tekst ispod.

Znači ako prodajete čačkalice napišite "Prodaja i proizvodnaja čačkalica u Beogradu" a ne čačkalice. Sam naslov treba da uputi posetioca da klikne i otvori stranicu a ne da mu on kaže sve što će pročitati na stranici. Ako je naslov "proizvodnja belih čačkalica 50din pakovanje Beograd" - Posetioc moze pomisliti "ne dam 50din. za pakovanje čačkalica" iako je u samom tekstu napisano da u pakovanju ima 1000 kom. čačkalica!!! Primer je banalan - nadam se da ste shvatili poentu.

 

VAŽNO

Naslov stranice u admin delu UVEK obeležavate kao headline 1 - Naslov 1

 

Prvo i osnovno SEO optimizovan naslov web stranice - H1


 

SEO opimizacija podnaslova na web stranici

Podnaslov je naslov dela teksta u samoj stranici. Za njega važi sve kao i za naslov stranice samo što se odnosi na deo teksta koji se nalazi ispod njega.

 

VAŽNO

Podnaslove na stranicama u admin delu obeležavate kao headline 2 ili 3 - Naslov 2 ili 3

 

SEO opimizovani podnaslovi na web stranici


 

SEO optimizacija teksta na internet stranici

Kao sto smo već napisali, imate naslov teksta, sledeće ja pisanje teksta na stranici. Taj tekst MORA opisivati ono što je napisano u naslovu ili podnaslovu.

Važne stvari na početak teksta. Pri pisanju teksta trudite se da na samom početku zainteresujete posetioca kako bi ostao na Vašoj stranici i pročitao ceo tekst.

Bold-irajte - podebljajte, obojite ga u CRVENO,  istaknite... tekst za koji mislite da je važan - on će privući pažnju posetioca. Samo ne preterujte pošto će istaknuti text izgubiti smisao i dobićete šarenu stranicu.

Trudite se da u pisanju tekstova pište ključne reči vezane za Vašu uslugu delatnost, proizvod... lepo ukomponovane u čitljiv tekst.

 

Nikako ne kopirajte SEO optimizovane tekstove bolje rangiranih sajtova!

Izbevajte kopiranje tudjih tekstova Google ne voli kopije i one će UVEK biti slabije rangirane. Osmislite svoj originalan tekst.

 

Kontakt: