Izrada sajta i SEO optimizacija su dva posla koja ne mogu jedan bez drugog. Pokušaćemo da Vam objasnimo neraskidivu vezu izmedju ova dva posla i zašto je neophodno pri samoj izradi sajta razmišljati i prilagodjavati sajt za Google prateći sve nove standarde.

Naravno moguće je SEO optimizovati sajt i posle njegove izrade ali je to mnogo teži zadatak, a u zavisnosti od načina izrade sajta, ponekad i nemoguć. Uvek je bolje krenuti od nule i izraditi sajt koji će se ravnopravno boriti sa konkurencijom na "SEO bojištu"

 

IZRADA I SEO OPTIMIZACIJA SAJTA

 

Naše višegodišnje iskutvo nam govori da sajt treba optimizovati već od kupovine domena. Na taj način u samom kodu mi odradjujemo automatske tagove, dodajemo elemente koji su Vama važni...

Nedavno nam se desilo da SEO optimizujemo sajt koji je izradila druga firma bez mogućnosti da odradimo kompletan redizajn sajta. Jedan od problema je bio što se ALT-ovi slika generišu automatski iz srpskog jezika iako je sajt višejezički. Google to "vidi" kao problem, ukoliko je na sajtu kao jezik podešen engleski (<html lang="en">) kompletan tekst i tagovi MORAJU biti na engleskom. Na mnogo stvari se mora misliti pri izradi sajta kako bi kasnije mogli kvalitetno da ga SEO optimizujemo.

 

Izrada i optimizacija u KompArtu

Naša agencija je usvojila sve standarde dobre SEO optimizacije i po njima izradjujemo nase sajtove tako da je korisniku Veoma lako da kasnije samostalno pise kvalitetne SEO optimizovane stanice.

Kod nas u administratorkom delu (našeg CMS-a) Vašeg sajta postoji stranica sa tekstualnim i video uputstvima kako pravilno da popunjavate stranice Vašeg sajta.

Ukoliko Vam mi ne ažuriramo sajt od Vas zavisi koliko će dobro stranice biti optimizovane.

 

Kada tražite firmu koja će Vam izraditi sajt potrudite se da se naoružate znanjem kako bi ih mogli razumeti i proceniti ko je pravi izbor.

Ukoliko Vam kažu SEO optimizacija, optimizacija za mobilne uredjaje, ključne reči... nisu važni u izradi sajta odma ih brišite sa liste.

 

Kontakt: