Usluge SEO optimizacije sajta za Google

 

SEO je engleska skraćenica izraza Search Engine Optimization, što znači optimizacija sajta za pretraživače.

SEO (optimizacija sajta za pretraživače) je u stvari niz aktivnosti usmerenih na prilagodjavanje Vašeg web sajta - prezentacije internet pretraživačima kao što su Google, Yahoo, Bing... 

Optimizacija web sajta - stranica je proces u kome se eksperimentiše sa raznim SEO parametrima stranice a sve zarad postizanja zadatog cilja - što bolje pozicije (rangiranje) na Googlu. 

Danas je SEO u prvom redu usmeren prema pružanju najboljeg korisničkog iskustva. Poštovanjem pravila SEO optimizacije pomažete pretraživačima da jednostavnije "obidju" i indexiraju vaš web sajt, razumeju njegov sadržaj i pravilno ga rangiraju.

Osnovni cilj 99% web sajtova na internetu je da što veći broj posetilaca dođe na njih i pronađe ono što traži. Kako je Google najpoznatiji i najkorišćeniji pretraživač na internetu mi sve parametre (važne za pretragu) prilagođavamo upravo njemu.

 

SEO optimizacija sajta za Google

 

Budući da su korisnici - posetioci uvek u fokusu SEO optimizacije važno je razumeti što i kako pretražuju. To podrazumeva reči i pojmove koje koriste, odgovore koje traže i sadržaj koji žele videti. Cilj SEO optimizacije je kreirati sadržaj koji korisnici traže, optimizovati ga tako da ga pretraživači lako pronađu i isporuče.
Prilikom kreiranja sadržaja "NIKADA NEMOJTE PISATI ZA GOOGLE" - Tekstovi se pišu za korisnike poštujući pravia dobre SEO optimizacije Osnova dobre SEO optimizacije je omogućiti pretraživačima da pravilno razumeju i prezentuju vaš sadržaj.

 

Kako se optimizuje sajt za Google?

Prvo i osnovno je da odredimo cilj optimizacije vašeg web sajta. Različite vrste poslovanja imaju različite ciljeve koje žele postići a zajedničko za sve je da Vas klijent pronađe, brzo i lako dođe do Vašeg proizvoda usluge.

 

Analiza tržišta i konkurencije

Pre početka bilo kakvih radova na SEO optmizaciji sajta radi se analiza:
- Koje je vaše ciljno tržište
- Ko vam je ciljna klijentela
- Ko Vam je konkurencija
- Koji će jezik biti korišten za pretraživanje vašeg proizvoda ili usluge?

Po završetku analize pristupa se radu na samom sajtu i optimizaciji istog.

 

Ciljane ključne reči i pojmovi

Analiza ključnih reči je veoma važan proces SEO optimizacije. Na primer, recimo da prodajete kožni namještaj. Da biste odradili kvalitetnu SEO optimizaciju, trebaće vam ključne reči preciznije od "kožnog nameštaja." Analizom i raznim alatima utvrđujemo preciznije sta klijenti traže, da li je to "kožna fotelja" ili možda "garnitura od kožnog namještaja."...
Posle analize ključnih reči i pojmova izradjujemo popis najverovatnijih pojmova za pretraživanje. Kada završimo popis ključnih reči i pojmova isti implementiramo u razne delove stranica.

 

Stvaranje i optimizacija sadržaja za on-Page SEO

Kreiranje kvalitetnog sadržaja web sajtova od ključne je važnosti za SEO uspeh. Da bi SEO funkcionisao, potrebne su mu ključne riječi za pretraživanje, sadržaj je ono što pruža te ključne riječi.
Sadržaj stranice je jedan od tri najbolja Google-ova faktora rangiranja.

Sadržaj stranica mora biti čitljiv i za Google i za posetioca. Džaba vam dobra SEO optimizacija ako tekst nije lepo - pravilno napisan i klijent ode sa vašeg sajta. Potrebno je naći balans izmedju korišćenja ključnih reči i kvaliteta teksta za posetioce.

Gustoća ključnih reči je relevantna, ali nemojte pretrivati. Hummingbird algoritam omogućio je Google-u da "razume" temu stranice s manje ključnih riječi. Najbolji sadržaj koristi prirodni jezik, uključujući sinonime i dugoročne ključne riječi.

 

Kontrola i praćenje

Kada završimo on-Page SEO optimizaciju pristupa se kontroli, praćenju rezultata i po potrebi dodatnoj optimizaciji stranica.

 

TRENUTNO VAM NUDIMO

 

Osnovnu optimizaciju prezentacije i prijavljivanje na pretraživače radimo besplatno uz svaki izradjeni sajt.

Naprednu optimizaciju sajta za pretraživače radimo u dogovoru sa klijentom i cenu određujemo za svaki projekat posebno.

Napredna SEO optimizacija i održavanje pozicije na google-u Vašeg sajta dogovaramo sa klijentima kojima je veoma važno da se dobro pozicioniraju na Googlu i ta usluga se naplaćuje mesečno. Ona podrazumeva redovno praćenje pozicije po zadatim ključnim rečima.

 

 

Kontakt: