Iako nemamo uticaja na to koji browser posetioci koriste u surfovanju internetom itekako imamo uticaja kako će se sajt prikazati u odredjenom browseru.

Svaki izrađeni sajt proveravamo u 3 najpopularnija browsera i na bar 3 mobilna telefona sa različitim browserima.

Pri izradi sajta mora se obratiti pažnja kako sajt izgleda u različitim browser-ima  Chrome, Firefox, IE...

 

Pravilan prikaz sajta u svim browser ima Chrome Firefox IE

 

Responsive design sajta

Da bi obezbedili pravilan prikaz sajtova u svim pretraživačima na scenu stupa optimizacija sajta za mobilne uredjaje - responsive dizajn sajta

U praksi to znači da se izradjuje web sajt koji će "raditi" - ispravno se prikazivati na svim platformama, uređajima i pretraživačima.

 

Microsoft edge

Posle neuspeha sa raznim verzijama IE Microsoft je konacno napravio normalan browser. Ne koristimo ga ali sve sajtove koje izradimo testiramo i u njemu.

 

Google Chrome

Chrome browser je najpopularniji pretraživač na svetu. Kako je isti Google-ov proizvod veoma je fleksibilan i svaki korisnik ga prilagođava sebi instalacijom raznih proširenja (extensions). Upotrebom extenzija postaje veoma moćan alat za praćenje posećenosti sajtova, U zadnje vreme Chrome koristi dosta resursa računara tako da je poželjno instalirati ga na jače kompjutere.

 

Mozilla Firefox

Firefox sasvim solidan browser koji se ponosi time što štiti Vašu privatnost koliko god je to moguće. I za njega kao i za chrome postoji dosta extenzija tako da se može proširiti.

 

 

 

Kontakt: