ŠTO JE SEO - kratko objašnjenje za početnike


SEO je ustvari veoma jednostavan

SEO ili optimizacija za pretraživače naziv je aktivnosti koje preduzimate a za cilj imaju poboljšavanje Vašeg rangiranja na Google-u. U rezultatima pretraživanja Google prikazuje linkove ka stranicama koje smatra relevantnim i verodostojnim. 

 

SEO OPTIMIZACIJA KRATKA OBJAŠNJENJA

 

 

Pojavite se na Goole-u

Da bi se Vaš novi sajt pojavio na Google-u potregno ga je prijaviti. Prijava sajta na Google se radi alatom Google search console. Kako bi pomogli Google-u da što bolje indexira Vaš sajt obavezno je uploadovati i sitemap fajl sa koji sadrži sve Vaše stranice.

 

Kako Google rangira stranice?

Google rangira dobre stranice na vrhu liste (prvoj stranici), naš - Vaš posao je izraditi stranice koje kvalitetom zaslužuju da se pojave na prvoj stranici. To uključuje pisanje sadržaja koje ljudi smatraju korisnim jer se koristan sadržaj deli u blogovima, twitter feedovima, FB itd., A Google s vremenom prihvata te signale. Ovaj virtuozni krug stvara snažne i održive SEO rezultate.

 

Kako doći do linkova ka mom sajtu?

Linkovi su važni, ali nemojte nikada brkati kvalitet sa količinom. Od vitalnog je značaja da shvatite da ako imate odličan unikatan sadržaj to povećava vaše šanse za osiguravanje "prirodnih" veza sa kvalitetnih stranica. Takvi linkovi će Vam najviše pomoći.

Dobar sadržaj stranica podstiče ljude da dele vaše stranice i pokazuje Google-u da su vaše stranice zanimljive i verodostojne. To dovodi do uspeha jer Google u svojim rezultatima želi pokazati zanimljive i autoritativne stranice.

Jednostavnim jezikom, ako imate nešto što vredi linkovati sigurno će biti linkovano.

 

Zaključak

Potrudite se i shvatite kakav sadržaj vaši potencijalni posetioci traže. Izradite tehnički beprekoran sajt, popunite ga kvalitetnim sadržajem i olakšajte im da ga dele na društvenim mrežama. Učinite to i povećanje prometa na vašoj web stranici ne može izostati.

 

SEO u našoj agenciji

SEO optimizacija sajtova uzima oko 50% radnog vremena u našoj agenciji. Ovaj podatak Vam govori koliko je u današnje vreme važno imati SEO optimizovan sajt. 

Kompart Vam nudi SEO optimizaciju po veoma povoljnim cenama.

U našem CMS-u imate mogućnost da samostalno optimizujete svaku stranicu a uputstva kako to samostalno da radite pročitajte ovde.

 

 

 

Kontakt: