Imate ili pokreće sopstveni biznis i sigurno razmišljate o izradi web sajta. U pravu ste – u današnje vreme ako niste na internetu bolje da niste ni kretali sa biznisom.

Posao izrade web sajta kreće od Vas – Vi morate imati ciljeve koje želite ostvariti Vašim web sajtom. Mi smo tu samo da ispunimo Vaše želje i ispravaljamo greške i pogrešna razmišljanja ukoliko ih bude.

Vi aktivno učestvujete u kompletnom procesu izrade sajta pošto Vi najbolje znate koji sadržaj, dizajn, ključne reči… će biti na Vašem sajtu.

 

Korak 1 - Planiranje SEO optimizacije – optimizacija za bolje pozicioniranje na Google-u

Pre bilo kakvih radova, priprema materijala, kontaktiranja web dizajn firmi… morate istražiti ključne reči i pojmove koje koriste posetioci kako bi pronašli Vašu uslugu, proizvod. Sedite i zapišite listu ključnih reči koje će posetioci koristiti i te reči koristite u tekstovima - pisanju vašeg sadržaja.

Pogledajte konkurenciju i njihove sajtove, strukturu menija, sadrzaj na stranicama… Koristite to kao smernice – nikako i NIKADA nemojte kopirati sadržaj sa drugih sajtova pošto time možete naneti veliku štetu svom sajtu!

 

Korak 2 - Priprema materijala za izradu web sajta

Kako bi skratili vreme izrade sajta najbolje je da kompletan materijal ili veći deo pripremite pre kontaktiranja web dizajn agencije.

Za izradu sajta potrebno je pripremiti tekstove, slike, pdf dokumenta, video materijal… zavisi od toga šta želite predstaviti na sajtu.

Web dizajn firma nije odgovorna za sadržaj koji se nalazi na Vašem sajtu. Vi nam šaljete materijal mi ga postavljamo. Naravno materijal se može postaviti i posle izrade sajta ali time samo komplikujete proces izrade i SEO optimizacije.

 

Korak 3 - Funkcionalnosti Vašeg novog sajta

Još jedan korak pre kontaktiranja web dizajn firme. Ovo je prosto rečeno opis Vašeg sajta. Nije potrebno poznavanje nikakve terminologije, stručnost… potrebno je da nam svojim rečima detaljno opišete svoj budući sajt.

NPR. Želim na početnoj stranici slider sa slikama koje sam menjam. Zelim na svakoj stranici galeriju slika, mogućnost uploada PDF dokumenata, mogućnost postavljanja videa sa youtube... Želim mogućnost da svaku stranicu izdvojim na početnu stranicu. Sajt će biti na tri jezika, obavezna konekcija sa Facebookom…

 

Korak 4 - Odabir firme koja će Vam izraditi sajt – prvi kontakt

Izbor firme koja će Vam izraditi sajt je veoma lak ukoliko pratite zdrav razum. Danas je sve na internetu i veoma je lako uraditi malo istraživanje kako ne bi pali u ruke prevarantima.
Prvi korak - Pronadjite na internetu sajtove firmi za koje mislite da bi odradili posao kvalitetno i brzo.
Drugi korak – Pogledajte njihov portfolio (reference) otidjite na te sajtove i pogledajte da li u dnu stranica postoji izradio (ime firme). Na nekim sajtovima to nećete pronaći ukoliko je firma zahtevala da se to ukloni. U našem slučaju to su sajtovi firme Mercedes-Benz Emil Frey Srbija.
Otidjite na sajt APR-a i proverite koliko dugo firma posluje i da li je uopšte registrovana!?

 

Korak 5 - Kontaktiranje web dizajn firme

Kada ste izdvojili firme za koje mislite da su od poverenja vreme je da ih kontaktirate. Napisite na papiru ime svake firme i e-mail – telefon, posaljte svakoj firmi detaljan opis sajta koji ste pripremili i čekajte ponude.
Kada ponude stignu odaberite najpovoljnije i sa njima nastavite dogovore.
Ukoliko Vam firma unapred traži novac bez da Vam dostavi bar primer dizajna za Vaš sajt, naš savet je brišite ih sa papira.
Ukoliko firma ne želi da Vam da bar približnu cenu Vašeg budućeg sajta iako ste im dostavili detaljan opis brišite ih!
Niko ne može odraditi cenu u dinar ali 20-30€ gore dole sigurno može.

 

 

Kontakt: